محققان یکی از شرکتهای دانشبنیان با تولید انبوه نانوکاتالیستهای ریفرمینگ و سولفورزدایی از گاز، علاوه بر تامین بخشی از نیازهای داخل مانع از خروج ارز از کشور شدهاند.
به گزارش آژانس رویدادهای مهم صنعت ” آوای صنعت ”، یکی از شرکتهای فعال در حوزه نانو از سال ۱۳۹۲ فعالیت خود را در زمینه تولید کاتالیستهای مصرفی صنایع پتروشیمی، فولاد و پالایشگاهی به عنوان کالاهای استراتژیک و قلب واحدهای تولیدی این مجتمعها آغاز کرد و با بهینهسازی تجهیزات و همچنین نوآوری در دستگاههای خط تولید و نیز توسعه بخش تحقیق و توسعه سعی کرده کاتالیستهای مورد نیاز کشور را توسعه دهد و مطابق با علم و فناوریهای روز دنیا حرکت کند.
به دلیل تاثیرگذاری فناورینانو در محصولات، این شرکت با بهرهبرداری از این فناوری طی سالهای گذشته طیف وسیعی از نانومحصولات را تولید کرده است که از آن جمله میتوان به نانوکاتالیست LTS، نانوکاتالیست ZnO، نانوپودر NiO، نانوکاتالیست HTS، نانوکاتالیست ریفرمینگ گاز طبیعی و نانوکاتالیست سولفورزدایی از جریان گاز طبیعی اشاره کرد. این محصولات دارای تاییدیه نانومقیاس است.
کاتالیست سولفورزدایی برای حذف گوگرد از محصولات صنعت نفت و گاز به کار میرود و کاتالیست ریفرمینگ نیز برای شکستن مولکولهای گاز به منظور تولید هیدروژن استفاده میشود.
این شرکت نانو کاتالیستهای سولفورزدایی، ریفرمینگ گاز طبیعی و HTS را در مقیاس صنعتی تولید کرده و به صنایع نفت و گاز تحویل داده است و با عرضه این محصولات به بازار داخل، تاکنون مانع از خارج شدن ۳۵ میلیون دلار ارز از کشور شده است.
تحقیق و توسعه یکی از مهمترین اولویتهای این شرکت است؛ از این رو در حال حاضر تجهیزات پیشرفته جدیدی برای توسعه بخش تحقیق و توسعه خریداری و در این شرکت راهاندازی شده است تا توان توسعهای آن افزایش یابد.
محققان این شرکت دانشبنیان پس از موفقیت در بخش کاتالیستهای نفت و گاز به سراغ تولید کاتالیستهای مورد نیاز دیگر صنایع خواهند رفت؛ از این رو صنایع خودروسازی، غذایی و دارو در آینده نزدیک در لیست بازار هدف این شرکت قرار خواهند گرفت.