آمار مختلفی از میزان ساعات کاری در کشورهای مختلف منتشر شده که در برخی کشورها این آمار بسیار بالاتر از میزان متوسط ساعات کار اعلام شده است.
به گزارش آژانس رویدادهای مهم صنعت ” آوای صنعت ”، قانون سازمان کار جهانی اعلام کرده ساعات کاری در هفته نباید بیش از 48 ساعت باشد، البته این بدان معنی نیست که نباید بیش از 48 ساعت کار کرد، بلکه این میزان متوسط ساعت کاری در نظر گرفته شده است. البته این میزان متوسط در مشاغل خاص متفاوت است.
آمار مختلفی از میزان ساعات کاری در کشورهای مختلف منتشر شده که در برخی کشورها این آمار بسیار بالاتر از میزان متوسط ساعات کار اعلام شده است. در ذیل به میزان ساعات کاری در برخی کشورهای اروپایی اشاره شده است.
ساعات کاری در کشورهای اتحادیه اروپا 40.3 ساعت در هفته اعلام شده و ساعت کاری مردان با 42 ساعت بیش از میزان ساعت کاری زنان با 38.1 ساعت است. بیشترین ساعت کاری مربوط به مشاغل معدن به میزان 42 ساعت و کمترین ساعت مربوط به بخش آموزش بوده که 38.1 ساعت است.
متوسط ساعت کاری در قبرس 41.7، اتریش 41.4، یونان 41.2، لهستان و پرتغال 41.1 ساعت است که بیشترین ساعات کاری اعلام شده است.
دانمارک با میزان ساعت کاری 37.8 و بعد از آن ایتالیا 38.8، هلند و فرانسه 39 و فنلاند و ایرلند با 39.1 کمترین ساعات کاری در هفته را دارند.
آلمان
در کشور آلمان متوسط ساعت کاری 28 ساعت در هفته است و بسیاری از آلمانیها بیشتر وقت خود را با خانواده سپری میکنند. بر اساس آمار ارائه شده در سال 2017 متوسط ساعت کاری آلمانیها 1363 ساعت در سال است که حدود 26 ساعت در هفته میشود.
بریتانیا
ساعت کاری این کشور را سازمان همکاری و توسعه اقتصادی (OECD) 1676 ساعت سالانه یعنی 32 ساعت در هفته اعلام کرده است.
مکزیک
میزان ساعت کار در مکزیک، 2255 ساعت در سال و یا 43 ساعت در هفته است.
بر اساس آمار ارائه شده توسط این سازمان، مکزیک، کاستاریکا، کره جنوبی، یونان، شیلی و روسیه به ترتیب در مقام اول تا ششم قرار دارند و آلمان، دانمارک، نروژ، هلند، فرانسه و لوکزامبورگ به ترتیب دارای کمترین ساعت کاری بین 38 کشور مورد بررسی اعلام شدهاند.
میزان اشتغال ثابت در اتحادیه اروپا به شرح ذیل است:
رومانی، انگلستان و جمهوری چک دارای بالاترین میزان کارکنان ثابت در مشاغل مختلف هستند. کروواسی، فرانسه، اسپانیا، لهستان و اسلوونی نیز دارای بیشترین تعداد کارکنان در مشاغل کوتاه مدت هستند.
آمار اشتغال در سال 2016 نشان میدهد که 2.3 درصد از کارکنان در اتحادیه اروپا در مشاغل کوتاه مدت مشغول هستند و قراردادهای کوتاهمدت در بخشهای کشاورزی، جنگلداری و ماهیگیری رایج است.
بیشترین نرخ بیکاری نیز در آمار منتشر شده اتحادیه اروپا در ژانویه 2019 مربوط به یونان، اسپانیا، ایتالیا و فرانسه است.
آیا ساعات کار طولانی در اروپا با افزایش بهرهوری همراه است؟
بر اساس نتایج تحقیق صورت گرفته توسط اتحادیه کار اروپا در سال 2018 مشخص شد با وجود اینکه کارکنان بریتانیا ساعت کار هفتگی بالایی دارند، اما افزایش بهرهوری ندارند.
از سوی دیگر، دانمارک که ساعات کار هفتگی کمی دارد بیشترین بهرهوری را نیز دارد. بهرهوری بر اساس تولید ناخالص داخلی در ساعت کار محاسبه میشود.
ایتالیا، هلند و بلژیک جز کشورهای با کمترین ساعات کار در اروپا هستند، اما میزان بهره وری آنان در مقایسه با دیگر کشورهای اروپایی 30درصد کمتر است. کارکنان تمام وقت در سراسر اتحادیه اروپا در سال 2018 به طور میانگین 40.2 ساعت در هفته کار کردهاند و 91.4 درصد تولید روزانه داشتهاند.
بر اساس نظر کارشناسان اروپایی ساعات کاری کمتر نه تنها برای کارگران خوب است، بلکه می تواند باعث افزایش بهرهوری نیز شود.
منبع: ایسنا