10:17

1403/05/06

پایگاه خبری تخصصی صنایع، معادن و فولاد کشور

چهارمین نشست کمیسیون اقتصاد نوآوری دیجیتال اتاق بازرگانی تهران:بررسی راه‌های تقویت اتاق و اعضا با ابزارهای نوین

نمایندگان بخش خصوصی در کمیسیون اقتصاد نوآوری و تحول دیجیتال اتاق بازرگانی تهران در نشست اخیر خود، با پرداختن به مسایل مختلفی از استخراج رمزارزها تا همکاری با دانشگاه‌ها برای راه‌اندازی یک مرکز نوآوری و یک دانشکده کسب‌وکار، در مورد حمایت اتاق تهران از استارت‌آپ‌های ایرانی برای حضور در نمایشگاه جیتکس در سال‌ جاری و تقویت ارتباط اعضا و اتاق از طریق اپلیکیشن نیز بحث و گفت‌وگو کردند.

به گزارش آژانس رویدادهای مهم صنعت ” آوای صنعت ”،  چهارمین نشست کمیسیون اقتصاد نوآوری و تحول دیجیتال اتاق بازرگانی تهران با بررسی نشست پیشین در دفتر وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات آغاز و مقرر شد مطالب مطرح شده در آن نشست که با سخنان وزیر و معاونانش همراه شده، توسط کمیسیون پیگیری شود. هم‌چنین حضور اتاق تهران برای سومین سال پیاپی در نمایشگاه جیتکس و حمایت از استارت‌آپ‌های ایرانی مورد تاکید قرار گرفت.

در ابتدای این نشست رئیس کمیسیون اقتصاد نوآوری و تحول دیجیتال، با اشاره به جلسه قبلی کمیسیون که در دفتر وزیر فناوری اطلاعات و ارتباطات برگزار شد، گفت: با توجه به مطالب مطرح شده در حضور وزیر، بهتر است کارگروهی داخلی در کمیسیون تشکیل شود تا با تمرکز بر موارد ذکر شده، از نشست قبل در نهایت نتایج خوبی به دست آید.

سیدمجید صدری همچنین پیشنهاد داد تا برنامه‌ریزی‌هایی صورت گیرد که طی آن خواسته‌ها و مشکلات فعالان این حوزه به تفکیک مسایل مرتبط با مسوولیت‌های مدیران مختلف دولت مشخص شود تا در دیدارهای برنامه‌ریزی‌شده با این مسوولان مطرح و سپس تا حصول به نتیجه نهایی از سوی کمیسیون پیگیری شود.

  • تنظیم بیانیه با موضوع رمزارزها

در ادامه این نشست فرزین فردیس، به بحث مطرح شده در جلسه گذشته با محوریت رمزارزها اشاره کرد و گفت: طی صحبت‌هایی که با امیر ناظمی، معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات صورت گرفت مقرر شد اتاق تهران نظر شفاف خود را در مورد رمزارزها اعلام کند. در همین راستا تصمیم گرفتیم با همکاری برخی اعضای هیات نمایندگان پیش‌نویس نامه‌ای از پیشنهادات را تهیه کرده و از طرف کمیسیون در اختیار ریاست اتاق قرار دهیم تا بعد از بررسی‌های لازم در نهایت در قالب نامه‌ای خطاب به رئیس جمهور در جهت به رسمیت شناخته شد این موضوع تنظیم شود.

مجید صدری، رئیس کمیسیون، نیز تاکید کرد: جدای از این نامه لازم است این کمیسیون نیز بیانیه‌ای در مورد موضوع رمزارزها به عنوان متولی و در جهت حمایت و همچنین آگاهی عموم مردم بدهند.

  • فرصت استفاده از گاز و تولید نیروگاه در استخراج رمزارز

مجید حسینی‌نژاد، عضو کمیسیون اقتصاد نوآوری و تحول دیجیتال با اشاره به مسائلی که در مورد ارزهای دیجیتال مطرح شده است، گفت: علاوه بر بحثی که در قیمت برق بوجود آمده است فرصتی در زمینه گاز نیز ایجاد شده است.

او افزود: ضمن اینکه تعرفه‌ای برای مصرف برق تعیین ‌می‌شود می‌توان نرخ گاز را به نحوی مشخص کرد که تمامی تولیدکنندگان به سمت تولید نیروگاه تشویق شوند.

او تاکید کرد: ارزی که قرار است تولید شود نوسانات احتمالی را خواهد داشت اما این نیروگاه و تاسیسات برق ایجاد شده در این زمینه است که پایدار خواهد ماند. همچنین دولت می‌تواند برق تولیدی این نیروگاه‌ها را به نرخی خریداری کند که برق تولیدی روی شبکه فرستاده و مورد استفاده قرار گیرد.

او ادامه داد: فرصت به‌وجود آمده در زمینه گاز می تواند منجر به ایجاد بستر باثبات و پایدار شود که این مسئله سرمایه‌گذاران خارجی را به حضور در این زمینه در داخل کشور علاقه‌مند می‌کند، ضمن اینکه تولید مونتاژ تجهیزات سخت‌افزار و نرم‌افزار مربوط به رمزارز را در داخل نیز می‌تواند گسترش پیداکند.

  • تشکیل زنجیره‌ای از فعالیت‌ها با سرپرستی اتاق تهران و دانشگاه امیر کبیر

سپس فرزین فردیس از نشست برگزار شده با حضور اساتید دانشگاه امیرکبیر به میزبانی اتاق تهران خبر داد و هدف از این نشست را تشکیل زنجیره‌ای از فعالیت‌ها با سرپرستی اتاق تهران و دانشگاه امیر کبیر برشمرد و تصریح کرد: دو محور همکاری در این نشست مشخص و تعیین شد که اولین موضوع ایجاد یک دانشکده کسب و کار (Business School) توسط اتاق تهران و دانشگاه صنعتی امیرکبیر است.

نایب‌رئیس کمیسیون اقتصاد نوآوری و تحول دیجیتال اتاق تهران خاطر نشان کرد: محور دوم تشکیل مرکز نوآوری اتاق تهران است که یکی از الزامات آن همکاری با تمامی دانشگاه‌ها و نه صرفا یک دانشگاه خاص است. پیشنهاد خوب دیگری که در نشست اخیر هیات نمایندگان توسط آقای شهاب جوانمردی بیان شد نیز ایجاد کارگروه مشترک با معاونت علمی ریاست جمهوری و وزارت فناوری اطلاعات و ارتباطات با هدف توسعه سرمایه‌گذاری‌ها و محصولات دانش‌بنیان است، که از سوی کمیسیون مورد پیگیری قرار می‌گیرد.

افشین کلاهی دیگر عضو این کمیسیون نیز با تاکید بر اهمیت تشکیل مرکز نوآوری اتاق تهران پیشنهاد داد: در زمینه مرکز نوآوری نقطه نظرات مدیر کسب و کار نوین اتاق را نیز لحاظ کنیم و در نهایت اگر این مرکز در اتاق تهران کلید خورد امکان توسعه آن در اتاق ایران و همچنین دیگر استان‌ها را داشته باشیم.

  • ایجاد پنجره‌ای برای ارتباط با اعضا اتاق از طریق اپلیکیشن اتاق تهران

 در ادامه سیدمجید صدری، نامه بهمن عشقی دبیرکل اتاق تهران را قرائت کرد و افزود: در این نامه ماموریت از سوی رئیس اتاق تهران به این کمیسیون مبنی بر تخصیص سرشماره خاص برای اعضای اتاق با همکاری یکی از اپراتورهای تلفن همراه و همچنین ایجاد بستری مناسب برای اجرای اپلیکیشن اتاق تهران سپرده شده است.

در ادامه علی احمدی سرپرست واحد فناوری اطلاعات اتاق تهران از نهایی شدن فازهای توسعه اپلیکیشن اتاق تهران خبر داد و گفت: دراین اپلیکیشن سعی بر آن بوده است که امکانات مبتنی برخدمات ارائه شود. در راه تولید و توسعه اپلییکیشن اتاق تهران مشکلات و موانعی هم وجود دارد که در حال برطرف کردن آنها هستیم از جمله این که برای تولید نسخه آی‌اُاِس (ios) به دلیل عدم امکان استفاده از حساب اینترپرایز و قطع شدن‌های مکرر مشکلاتی در نشر وجود دارد که ما در حال بررسی برای ایجاد بستری برای نشر این نسخه هستیم که  در آن پهنای باندی که استفاده ‌می‌شود با هزینه‌ای کمتر و حتی رایگان باشد.

وی ادامه داد: مورد دیگری که در دست پیگیری داریم، اختصاص سیمکارت‌هایی شامل خدماتی خاص و همچنین هزینه‌های پایین‌تر برای اعضاست.

پس از این سخنان، سیدمجید صدری، رئیس کمیسیون که ریاست مخابرات را نیز برعهده دارد، ضمن اعلام آمادگی از تخصیص چهار شماره دوطرفه ثابت برای اعضای اتاق تهران گفت: در حوزه تلفن همراه باید با اپراتورها مذاکره و گفت‌وگو شود و برای مثال می‌توان یک اِی‌پی‌اِن (APN) جدا برای اعضا در نظر گرفت. اما مساله احتمالی که وجود خواهد داشت عدم تمایل افراد برای تعویض شماره و سیمکارت خود است.

صدری در مورد اپلیکیشن اتاق تهران نیز گفت: لازم است این اپلیکیشن در زمانی مناسب به طور کامل ارائه شود و مشخص شود که چه خدماتی را به اعضا ارائه چه نیاز‌هایی را برطرف خواهد کرد و پس از آن در زمینه مشکلات موجود نظیر انتشار نسخه‌های مختلف آن می‌توان از توان و تخصص اعضای هیات نمایندگان و کمیسیون بهره برد.

شهاب جوانمردی نایب‌رئیس کمیسیون اقتصاد نوآوری و تحول دیجیتال در جمع‌بندی نکات مطرح شده اعلام کرد: نامه رسیده به کمیسیون مبنی بر این بوده که چه کاری باید انجام شود تا ارتباط دوجانبه اتاق و اعضا از چه مسیرهایی می‌توان بهتر و ساده‌تر برقرار شود. باید در نظر گرفت که ما نمی‌توانیم تمامی اعضا را ملزم به استفاده از سیمکارت‌های جدید و خاص و هم‌چنین تغییر شماره تلفن کنیم از این رو احتمالاً بهترین راهکار برای ارتباط با اعضا استفاده از اپلیکیشن اتاق است.

جوانمردی تاکید کرد: اپلیکیشن اتاق می‌تواند پنجره‌ای برای ارائه خدمات اتاق به اعضا باشد و همچنین خدمات اتاق از این بستر ‌می‌تواند به طور برابر به تمامی اعضا ارائه شود. علاوه براین می‌توان در آن امکانی ایجاد کرد که فضایی استاندارد برای همه شرکت‌ها باز باشد که از طریق آن تمامی اعضا بتوانند پیشنهادهای خود را مطرح کنند و همچنین تسهیلات ویژه‌ای در این پیشنهادات برای دیگر اعضای اتاق نیز در نظر گرفته شود و در واقع یک میز مذاکره مستقیم و رو در رو برای اعضا فراهم شود.

  • آمادگی برای حضور در نمایشگاه جیتکس

در ادامه این نشست، سیدمجید صدری به موضوع نمایشگاه جیتکس پرداخت و با اشاره به اینکه تعداد تیم‌های مورد حمایت اتاق تهران در این نمایشگاه 15 تیم است، اذعان کرد: لازم است یک تیم برای ارزیابی و انتخاب تیم‌های نهایی تشکیل شود و پیشنهاد می‌کنم اتاق بازرگانی تهران نه تنها در حوزه استارت‌آپ این نمایشگاه بلکه در سالن اصلی هم حضور داشته باشد.

هومن حاجی‌پور، معاون کسب و کار اتاق تهران با بیان اینکه اتاق تهران از دو سال پیش از حضور استارت‌آپ‌های ایرانی در این نمایشگاه حمایت کرده است، ادامه داد: هدف از این کار در مرحله اول پیوند اتاق بازرگانی تهران با این اکوسیستم استارت‌آپی و فرهنگ‌سازی حضور استارت‌آپ‌ها در اتاق و در مرحله بعد ایجاد بستری مطلوب برای حضور استارت‌آپ‌های ایرانی در بازارهای خارجی و ارزیابی و یافتن نکات قوت و ضعف آنها بوده است.

افشین کلاهی نیز توضیحاتی در مورد نمایشگاه جیتکس و نحوه حضور ایران ارائه داد و بیان کرد: کشور ما در این نمایشگاه در سالن اصلی پاویون جمهوری اسلامی ایران را دارد که معاونت علمی ریاست جمهوری از آن حمایت ‌می‌کند و غرفه‌ای در بخش استارت‌آپ دارد که این قسمت طی دو دوره گذشته مورد حمایت اتاق تهران بوده است. چنانچه کمیسیون در حوزه داوری و انتخاب تیم‌های استارت‌آپی برای حضور در جیتکس فعال شود، احتمال دارد که انتخاب‌های بهتری صورت بگیرد.

جوانمردی نیز پیرامون بحث نمایشگاه جیتکس تاکید کرد: اتاق تهران تا به امروز در دو دوره از این نمایشگاه شرکت کرده است و این بار نیز نباید توقف کرد اما مهم این است که پس از برگزاری نمایشگاه یک ارزیابی صورت گیرد که آیا این سه دوره منجر به توسعه بازار و سرمایه‌گذاری شده است یا خیر.

در ادامه فرزین فردیس با اشاره به اینکه کمیسیون شأن اجرایی ندارد، پیشنهاد داد: مساله داوری و انتخاب یک بحث گسترده است که در این زمینه بهتر است از هیات برگزاری نمایشگاه الکامپ خواسته شود تا برگزیدگان خود را به اتاق معرفی کنند همچنین افرادی از معاونت کسب و کار اتاق نیز این روند را همراهی کنند و در واقع روند کار به نحوی باشد که فرآیند انتخاب در جای خود انجام شود و کمیسیون تنها نقش هم‌افزایی داشته باشیم.

  • همراهی کمیسیون‌ها در تسهیلگری فضای کسب و کار

در انتهای نشست این کمیسیون، حسن فروزان‌فرد، رئیس کمیسیون حمایت قضایی و مبارزه با فساد در بخش پایانی این جلسه به ارائه توضیحاتی در مورد نقش این کمیسیون پرداخت و تصریح کرد: این کمیسیون واسط خوبی برای تعامل با قوه قضاییه و پیگیری سیاست‌های اقتصاد مقاومتی و اصلاحات قوانین در حوزه قوه قضاییه است.

او با اعلام آمادگی برای همکاری کمیسیون متبوعش با کمیسیون اقتصاد نوآوری و تحول دیجیتال گفت: احتمالاً موارد زیادی در حوزه فعالیت‌های این کمیسیون پیش می‌آید که نیاز به هماهنگی و تعامل با قوه قضاییه داشته باشد چون حوزه کاری شرکت‌های دانش‌بنیان و استارت‌آپ‌ها فضایی جدید است و مسایل مهمی چون مالکیت فکری و معنوی در آن محل مناقشه است و موانع مختلفی نیز در راه توسعه کسب‌وکاری نوین و تقابل آن با کسب‌وکارهای سنتی وجود دارد که در این زمینه، کمیسیون حمایت قضایی و مبارزه با فساد می‌تواند به کمک بیاید و راه تعامل با قوه قضاییه را باز کند.

منبع:اتاق بازرگانی