سیستم اتوماسیون کوره متدیک نورد ۳۰۰ و ۵۰۰ به همت تلاشگران ذوب آهن اصفهان و در راستای کاهش قیمت تمام شده محصولات این مجتمع عظیم صنعتی با موفقیت راه اندازی شد.
به گزارش”نوای صنعت“،سعید خسروی بختیاری سرپرست نورد ۳۰۰ با اشاره به اینکه هدف از انجام اتوماسیون کوره حرارتی این کارگاه گرم کردن شمش تا دمای ۱۲۰۰ درجه حرارت با صرف کمترین میزان گاز طبیعی مصرفی است، گفت: اعمال گازهای فرآیندی کک و کوره بلند به منظور کاهش قیمت تمام شده محصول، سبب کاهش آلایندهها و همچنین ایجاد کمترین لایههای اکسیدی بر روی سطوح شمش میشود.
وی افزود: پس از راه اندازی سیستم اتوماسیون کوره متدیک علاوه بر کاهش موارد ذکر شده، در فصل سرد سال نیز با محدودیت گاز طبیعی و توقفات مکرر مواجه نشدیم.
اتوماسیون کوره نورد، ۲۰ میلیارد تومان صرفه اقتصادی رقم زد
سرپرست نورد ۳۰۰ گفت: قبل از انجام پروژه اتوماسیون کورههای حرارتی، مصرف میانگین سالیانه گاز طبیعی در سالهای ۱۴۰۰و۱۳۹۸و۱۳۹۹بالغ بر ۲۲میلیون متر مکعب در سال بود در حالی که پس از اتمام این پروژه میزان مصرف گاز طبیعی به ۱۳میلیون متر مکعب کاهش یافت که با احتساب قیمت هر متر مکعب گاز طبیعی برابر با ۲۴۰۰تومان نزدیک به ۲۰میلیارد تومان صرفه جویی حاصل گردید.
محمد رضا لطیفی سرپرست کارگاه نورد ۵۰۰ نیز در این خصوص گفت: هدف از اتوماسیون کوره متدیک نورد ۵۰۰ گرم کردن شمش با درجه حرارت مطلوب جهت خط تولید با کاهش هزینهها و صرفه جویی اقتصادی جهت کاهش قیمت تمام شده محصول میباشد.
وی افزود: پس از راه اندازی سیستم فوق و هماهنگی اتوماسیونی نوردهای ۳۰۰و۵۰۰ با گازرسانی به دلیل اشتراک در گاز ارسالی و ارزش حرارتی، مصرف گاز طبیعی به طور چشمگیری کاهش یافت.
لطیفی خاطر نشان ساخت: در سالهای قبل و در فصل سرد سال با محدودیت گاز طبیعی مواجه بودیم در حالی که پس از راه اندازی سیستم فوق در ابتدای سال ۱۴۰۱ علاوه بر کاهش مصرف گاز طبیعی با هیچ گونه محدودیت در گاز و توقفات مکرر کارگاه در فصل سرد سال مواجه نشدیم.
اصغر زمانی آبنیلی سرپرست اتوماسیون نورد نیز گفت: شروع پروژه بروزرسانی تجهیزات اتوماسیونی اتاق فرمان کوره از سال ۱۳۹۶ با طراحی، ساخت و آماده سازی تابلوهای PLC آغاز گردید. در سال ۱۳۹۸ و در تعمیرات اساسی نورد کلیه تابلوها و سیستمهای قدیمی دمونتاژ و عملیات نصب و راه اندازی و طراحی صفحات مانیتورینگ صورت پذیرفت تا بستر بهینه سازی مصرف سوخت و ارتقاء راندمان کوره آماده شود.
وی با اشاره به اینکه کلیه مراحل طراحی، نصب، اجرا و بهره برداری از سیستمهای جدید توسط پرسنل اتوماسیون نورد و نت برق و بدون دخالت شرکتهای پیمانکاری انجام گرفته است افزود: عملیات فوق منجر به حداقل نمودن مصرف گاز طبیعی و میزان اکسید شدن شمش در کورهها و همچنین افزایش طول عمر کوره را در پی دارد.
سلمان بهرامی مسوول کورههای حرارتی نورد ۳۰۰ هدف از بهره برداری کوره متدیک را ایجاد شمش گرم با کمترین انرژی مصرفی، کمترین گاز طبیعی مصرفی، کمترین آلایندگی وکمترین فرسودگی تجهیزات عنوان نمود و گفت: برای رسیدن به اهداف فوق نیازمند روش مناسب جهت بهره برداری از کوره متدیک بودیم که با توجه به دستورالعملهای مربوط به کورههای حرارتی و تجربیات مسوولین و پرسنل کوره و همکاری مدیریت اتوماسیون، سیستم اتوماسیون کوره متدیک نورد ۳۰۰ طراحی و اجرا گردید.
وی بیان کرد: جهت تثبیت و تداوم کاهش گاز طبیعی و استمرار در تولید بهتر و همچنین کاهش توقفات پیشنهاد میشود مدیریت کک سازی با توجه به افزایش گاز کک مصرفی، به منظور تصفیه هر چه بهتر گاز کک ارسالی تصمیمات ویژهای اتخاذ نماید.
منبع: ذوب آهن اصفهان