10:08

1403/05/06

پایگاه خبری تخصصی صنایع، معادن و فولاد کشور

رئیس سازمان صمت تهران: صنعتگران داخلی در رقابت با صنعتگران خارجی بازنده هستند

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران گفت: صنعتگران خارجی تسهیلات ارزان قیمت برای تولید و عرضه کالای خود در بازارهای مشترک دریافت می‌کنند در حالی که تولید کنندگان ما قادر به دریافت تسهیلات با نرخ تعدیل شده برای افزایش مزیت رقابتی خود با صنعتگران خارجی نیستند و در رقابت بازنده می شوند.

به گزارش “نوای صنعت“، یدالله صادقی روز شنبه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه تحریم‌ها موفق نبود و نتوانسته صنایع ما را متوقف کند، افزود: به رغم تمهیداتی که از ناحیه تحریم کننده ها پیش بینی شده بود که بخش عمده‌ای از صنایع ما با اعمال تحریم‌های سخت گیرانه متوقف می‌شوند، ما می‌توانیم ادعا کنیم این برنامه موفق نبوده و نتوانسته صنایع ما را متوقف کنند.

وی تصریح کرد: یکی از خواسته‌های مهم صنعتگران در استان تهران این است که مجلس شورای اسلامی در بازنگری و دائمی کردن لایحه قانون مالیات بر ارزش افزوده به نحوی به آن عمل و آن را مورد اصلاح قرار دهند تا یک مکانیزم شفافی را در تشخیص و وصول مالیات بر ارزش افزوده برقرار کند و از دخالت اشخاص تا جایی که امکانپذیر است اجتناب شود.

صادقی ادامه داد: مالیات بر ارزش افزوده را باید از مصرف کننده‌های نهایی و نه از تولید کنندگان دریافت کرد.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران گفت: در حلقه‌های مختلفی که تولید کننده با بازار برای تأمین مواد اولیه و فروش کالا سروکار دارد، مشکلاتی برای تولید کنندگان ایجاد که به جد موجب نگرانی آنها شده و گلایه مند هستند.

صادقی افزود: تقاضاهایی که برای افزایش ظرفیت تولید، توسعه طرح‌های صنعتی و نقدینگی وجود دارد اگر چه ادعا نمی‌کنیم که همه چیز خوب است اما صنعتگران ما مشکلی ندارند در واقع می‌توانیم ادعا کنیم در سخت‌ترین شرایط تحریم افرادی که بیشترین مقاومت‌ها را با انگیزه، تلاش و عشق انجام می‌دهند در واقع خود صنعتگران هستند.

وی خاطرنشان کرد: ما به عنوان زیر مجموعه دولت نمی‌توانیم ادعا کنیم که کاری برای صنعتگران انجام داده‌ایم، این افراد با پایمردی در برابر تهدیدات دشمن ایستاده و نه تنها کارخانه‌های خود را تعطیل نکرده‌اند بلکه دنبال توسعه و حداکثر کردن تولید خود هستند.

وی با بیان اینکه عمده ترین مسائلی که صاحبان صنایع و معادن با آن مواجه هستند در درجه اول تأمین نقدینگی مورد نیاز صنایع است، افزود: سعی می‌کنیم طرح‌های صنعتی نیمه تمام که حداقل که به پیشرفت ۶۰ درصدی رسیده‌اند را تکمیل کنیم و اولویت تخصیص سرمایه‌ها اعم از منابعی که در اختیار بانک‌ها و دولت است به طرح‌هایی اختصاص می‌یابد که امکان بهره برداری از آنها سریع‌تر است.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران گفت: به دنبال بازسازی و نوسازی ماشین آلات و تجهیزات واحدهای صنعتی هستیم تا نیازمندی‌های روز را بتوانند تأمین کنیم و مزیت‌های رقابتی ما برای حضور در بازارهای رقابتی داخلی و خارجی افزایش یابد.

صادقی با بیان اینکه صنعتگران باید بتوانند راندمان کار خود را افزایش دهند و کالای بیشتری را نسبت به گذاشته تولید کنند افزود: این افراد باید مسائل زیست محیطی نظیر سیل انرژی را با تجهیزات و فن آوری های جدید انجام دهند تا انرژی کمتری در راستای صیانت از محیط زیست مصرف شود.

وی اضافه کرد: در واقع علاوه بر کامل کردن طرح‌های نیمه تمام و اجرای طرح بازسازی، تأمین نقدینگی مورد نیاز برای سرمایه در گردش جز اهدافی است که با توجه به تغییر نرخ برابری ریال با سایر اعصار خارجی نیاز به واحدهای تولیدی است که سرمایه گذاری نسبت به گذشته دو سه برابر افزایش داشته و تأمین نقدینگی برای اینکه بتوانیم اشتغال را حفظ، کالا را به جامعه عرضه و کالا برای صادرات آماده و با حداکثر ظرفیت‌ها استفاده شود.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران گفت: تأمین این سرمایه در توان و ید واحدهای تولیدی نیست و لازم است ما از تمامی امکانات کشور و منابعی که در نظام بانکی تجهیز می‌شود و حتی از منابعی که امکان تجهیز آن از طریق بورس وجود دارد، استفاده کنیم تا واحدها بتوانند با رونق و سرمایه‌های حداکثری کار کنند.

صادقی افزود: بنابراین می‌طلبد که بانک‌ها در این زمینه بسیج شده و همکاری کنند و کارها را برای تعدیل مزایای ناشی از کسب و کار انجام دهند.

وی با بیان اینکه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید را که در واقع مجلس قانون آن را تصویب کرده و دولت نیز آئین نامه اجرایی را ابلاغ کرده در سطح کشور از جمله استان تهران تشکیل شده و به طور مرتب هفته‌ای دو جلسه کارشناسی و یک جلسه با حضور استاندار یا معاون امور اقتصادی تشکیل می‌شود خاطرنشان کرد: واحدهایی که به نوعی مشکلاتی در فضای کسب و کار دارند با دستگاه‌های خدمات رسان و دولتی روبرو می‌شوند و تصمیماتی را که مطرح شده مورد تصویب قرار می‌دهیم که از رهگذر این جلسات مشکل این واحدها بعضاً به طور کلی یا اساسی برحسب گزارش‌هایی که داده شده برطرف یا مشکلات تعدیل می‌شود.

صادقی گفت: از جمله مواردی که باعث تعدیل مشکلات می‌شود تقسیط دیون بیمه‌ای، مالیاتی، استمهال دیون بانک و تعدیل جرایم بانکی است.

وی با بیان اینکه در زمینه تکمیل طرح‌های نیمه تمام یا تشکیل واحدهای صنعتی جدید، واحدهای صنعتی مشکلاتی نظیر مجوزهایی که باید منابع طبیعی یا محیط زیست صادر کنند را دارند افزود: برخی از دستگاه‌های خدمات رسان نظیر آب، برق و گاز و تلفن باید همکاری بیشتری داشته باشند یا در راستای بهره برداری از واحدها که با مشکلات خاصی روبرو می‌شوند آنها را در ستاد تسهیل و رفع موانع تولید مطرح کنند تا برطرف شود.