13:51

1403/06/22

پایگاه خبری تخصصی صنایع، معادن و فولاد کشور

در دیدار رئیس اتاق تهران و معاون وزیر کشاورزی بلاروس مطرح شد:توافق برای توسعه‌‌ تجارت متقابل محصولات کشاورزی و دامی

مسعود خوانساری، سرپرست هیات تجاری اتاق تهران در بلاروس در معیت چند تن از فعالان اقتصادی در دیدار با ایگور بریلو، معاون وزیر کشاورزی بلاروس، بر لزوم توسعه تجارت محصولات کشاورزی و دامی با توجه به ظرفیت بالای دو کشور تاکید کردند و از ضرورت تسهیل مبادله این کالاها و سرمایه‌گذاری مشترک به‌ویژه کشت فراسرزمینی که مورد توجه ایران است، گفتند.

به گزارش آژانس رویدادهای مهم صنعت ” آوای صنعت ”،  در نشست رییس اتاق بازرگانی تهران و معاون وزیرکشاورزی بلاروس در محل این وزارتخانه، دو طرف، ضمن بررسی فرصت‌‌های همکاری، نسبت به تسهیل مبادلات تجاری در حوزه کشاورزی توافق کردند.؛ توافقی برای افزایش تجارت متقابل محصولات کشاورزی میان ایران و بلاروس.

 در ابتدای این جلسه، مسعود خوانساری، رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران با اشاره به وضعیت تولید محصولات کشاورزی و‌‌ لبنی در ایران، گفت: ایران کشوری چهار فصل است و محصولات متنوعی در حوزه کشاورزی‌‌ تولید و صادر ‌می‌کند. همچنین ایران در حوزه لبنیات، جز کره در تولید سایر محصولات به خودکفایی دست یافته است.

او در ادامه به کیفیت مطلوب و متفاوت محصولات کشاورزی ایران به دلیل شرایط آب و هوایی اشاره کرد و خطاب به معاون وزیر کشاورزی بلاروس گفت که ایران ‌می‌تواند نیازهای این کشور را از طریق صادرات تامین کند. در عین حال، بلاروس نیز ‌می‌تواند بسیاری از کالاهای مورد نیاز ایران را عرضه کند. البته افزایش این مبادلات در صورت حل مشکلات بانکی قابل تحقق است.

  • مجوز صادرات گوشت بلاروس به ایران صادر شده است

در ادامه این جلسه، ایگور بریلو، معاون وزیرکشاورزی بلاروس با اشاره به اینکه تراز‌‌ تجاری ایران و بلاروس در حوزه کشاورزی به نفع ایران است گفت: در شش ماهه نخست سال جاری نیز ایران 3.5 میلیون دلار محصول کشاورزی‌‌ به بلاروس صادر کرده و صادرات بلاروس به ایران دچار کاهش شده است.

او با اشاره به اینکه ایران ‌می‌تواند یکی از بازارها برای صادرات گوشت گاو بلاروس باشد، ادامه داد: در این زمینه همکاری‌‌هایی صورت گرفته است؛ به طوری که‌‌ در اواخر سال 2017 به ایران سفری داشتم و با مقامات سازمان دامپزشکی و وزارت کشاورزی ایران ملاقات کردم. در این سفر، پروتکلی برای رفع محدودیت‌‌های صادراتی به ایران امضا کرده و در ژانویه سال جاری نیز مجوز صادرات گوشت به ایران را دریافت کردیم.

  • تفاوت قیمت گوشت گرم برزیلی و بلاروسی

در ادامه این نشست، احمدرضا فرشچیان، فعال اقتصادی و عضو هیات نمایندگان اتاق تهران به صادرات خشکبار ایرانی به بلاروس اشاره کرد و گفت: سهم ایران از‌‌ بازار خشکبار بلاروس، سهم بزرگی نیست و این بازار ظرفیت صادرات بیشتر از سوی ایران را داراست. از این رو‌‌ درخواست ما این است که ترتیباتی برای افزایش صادرات خشکبار به این کشور از طریق طراحی مشوق‌‌هایی برای حمایت از واردکنندگان خشکبار از ایران اتخاذ شود.

هم‌چنین‌‌ مهدی جهانگیری با اشاره به سرمایه‌گذاری مجموعه تحت مدیریت‌اش با عنوان مجموعه کشاورزی و دامپروری آفتاب در منطقه باریسف بلاروس گفت: دولت ایران سیاست کشت فراسرزمینی را‌‌ در پیش گرفته و از سرمایه‌گذاران در این زمینه حمایت ‌می‌کند که فعالیت ما نیز در همین زمینه است. در حال حاضر، مساله ما برای کشت فراسرزمینی این است که سازمان‌‌های محلی، سیاست‌‌های خود را در مراحل مختلف کشت اعمال ‌می‌کنند و درخواست ما این است که شرایطی برای کشت فرا سرزمینی با تکنولوژی ایران فراهم شود.

جهانگیری، همچنین با اشاره به اینکه بلاروس مهد تولید لبنیات و سایرمحصولات دامی است، گفت: برای صادرات گوشت بلاروس به ایران، مشکلاتی وجود دارد؛ نخست اینکه‌‌ برزیل به عنوان رقیب بلاروس، گوشت گرم را با قیمت ارزان‌تر به ایران عرضه ‌می‌کند و این اختلاف قیمت قابل توجه است. بنابراین انتظار ‌می‌رود وزارت کشاورزی بلاروس برای اعمال تخفیف برای گوشت صادراتی به ایران اقدام کند. در عین حال درخواست دیگر ما این است که کشتارگاه‌‌های این کشور، شرایط ذبح اسلا‌می‌را فراهم کنند.

  • با ایران کنار ‌می‌آییم

 در همین حال بریلو با اشاره به وجود کمیسیونی‌‌ در این کشور برای تعیین حداقل ارزش صادراتی کالاها گفت: اگر بازار ایران برای ما جذاب باشد، ما حاضریم در مورد قیمت گوشت صادراتی با طرف ایرانی کنار بیاییم. مهم این است که گفت‌وگو‌‌ها را ادامه دهیم و مشکلات را حل کنیم.

بریلوف در ادامه از برگزاری کارگروه تخصصی کشاورزی ایران و بلاروس در نیمه دو سال جاری خبر داد و گفت که طی تفاهمنامه‌ای که سال گذشته میان دو کشور امضا شده، افزایش حجم مبادلات تجاری مورد تاکید قرار گرفته است. از این رو لازم است صادرات متقابل محصولات کشاورزی مورد پیگیری قرار گیرد.

او در ادامه پیشنهاد کرد که‌‌ در کارگروه تخصصی کشاورزی دو کشور که در سطح معاونان وزیر در دو کشور برگزار ‌می‌شود، شرکت‌‌های صادرکننده نیز حضور پیدا کنند. در نهایت پس از بحث و تبادل نظر، طرفین در خصوص پیگیری و تسهیل صادرات محصولات کشاورزی از جمله خشکبار و تولیدات گلخانه ای از ایران به بلاروس و همچنین صادرات محصولاتی چون گوشت و کره از بلاروس به ایران‌‌ به توافق رسیدند.

منبع: اتاق بازرگانی