نمایندگان بخش خصوصی در نشست کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق بازرگانی تهران در نشست اخیر خود با بررسی شاخصهایی چون پرداخت از جیب و سرانه هزینه سلامت به نقد طرح تحول سلامت پرداختند، ارزیابی این طرح و نتایج آن در نشستهای آتی این کمیسیون دنبال خواهد شد.
به گزارش آژانس رویدادهای مهم صنعت ” آوای صنعت ”، اعضای کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق تهران در ششمین جلسه این کمیسیون به نقد آثار و عواقب طرح تحول نظام سلامت بر حوزه کسبوکار سلامت در بخشخصوصی پرداختند.
محمود نجفیعرب، رییس کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق بازرگانی تهران، با بیان اینکه ظهور و اجرای طرح تحول نظام سلامت، نقدینگی کسبوکار سلامت را در بخشخصوصی دچار بحران و مشکل کرده است، گفت: با توجه به اینکه این طرح از نظر بخش خصوصی حوزه سلامت همچنان دارای ایراد و ابهام است، رسیدگی به جوانب آن در دستورکار کمیسیون اقتصاد سلامت قرار دارد و تلاش خواهیم کرد تا با نقد منصفانه این طرح، راهکارها و پیشنهادهای بخش خصوصی را برای اصلاح طرح تحول نظام سلامت به دولت و مسوولان مربوطه ارائه دهیم.
در همین رابطه و در این نشست، محمد پیکانپور، از کارشناسان حوزه درمان و سلامت با ارائه گزارش راهبردی طرح تحول نظام سلامت، به نقد این طرح پرداخت و توصیهها و راهکارها برای اصلاح این طرح را بیان کرد.
وی در این گزارش، ابتدا به رویکرد دولت یازدهم برای اجرای طرح تحول نظام سلامت اشاره کرد که اهدافی مانند محافظت مالی از مردم در قبال هزینههای سلامت، عدالت در دسترسی به خدمات و ارتقای کیفیت خدمات درمانی در بخشهای بستری بیمارستانهای دولتی سراسر کشور را در خود جای داد.
وی با بیان اینکه در زمان روی کار آمدن دولت یازدهم، سهم مردم در پرداخت هزینهها بابت دریافت خدمات نظام سلامت ۵۰.۵ درصد بود، افزود: بررسیها نشان میدهد که شاخص پرداخت از جیب در نظام سلامت در جهان معادل ۱۷.۹ درصد است.
پیکانپور در ادامه افزود: سهم هزینههای بهداشت و درمان از سبد هزینه خانوار بر طبق دادههای مرکز آمار ایران، در خانوارهای شهری از ۹.۱۸ درصد پیش از طرح تحول نظام سلامت به ۱۰.۶۷ درصد پس از اجرای این طرح افزایش داشته است که با توجه به افزایش اعتبارات وزارت بهداشت و سهم بهداشت و درمان از تولید ناخالص داخلی و صرف هزینههای بسیار در این حوزه، این سیر صعودی جای بررسی بیشتر دارد.
این کارشناس حوزه درمان و سلامت در ادامه به برخی ایرادات طرح تحول نظام سلامت اشاره کرد و با بیان اینکه این طرح در حال حاضر گرفتار چالشهای قانونی، مالی، نیروی انسانی، مدیریتی و اجتماعی شده است، افزود: در رابطه با چالشهای مالی استدلال اصلی در خصوص ناپایداری منابع مالی، ناظر به فقدان کنترل هزینهها و مصارف در طرح تحول است.
وی سپس به برخی توصیهها و راهکارها برای بهبود اجرای طرح تحول نظام سلامت اشاره کرد و اجرای سازوکارهای خرید راهبردی، تدوین لایحه اصلاح قانون بیمه همگانی درمانی، پرهیز سازمانهای بیمهگر از اقدامات بیپشتوانه از قبیل دریافت وام و انتشار اوراق قرضه و استقرار پرونده الکترونیک سلامت را به عنوان برخی پیشنهادهای اجرایی بیان کرد.
در این نشست همچنین مقرر شد تا در نشستهای آتی کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق تهران به طرح تحول نظام سلامت بیشتر پرداخته شده و روی راهکارهای بخش خصوصی برای اصلاح این طرح بحث و تبادلنظر شود.
منبع:اتاق بازرگانی تهران