19:11

1403/06/21

پایگاه خبری تخصصی صنایع، معادن و فولاد کشور

چابهار می تواند به یک بندر بین‌المللی در دریای عمان تبدیل شود

رییس اتاق بازرگانی ایران و هند با اشاره به اینکه بندرچابهار از استعداد بالایی برای توسعه و سرمایه‌گذاری برخوردار است، گفت: باید به توسعه ترانزیتی چابهار توجه جدی داشت و این بندر را به خطوط ریلی مجهز کرد.

به گزارش آژانس رویدادهای مهم صنعت ” آوای صنعت ”،  ابراهیم جمیلی با اشاره به اینکه بندر چابهار از موقعیت استراتژیک و فوق العاده ای برخوردار است، اظهار کرد: علی‌رغم تحریم های یکجانبه و غیرقانونی آمریکایی‌ها اما بندر چابهار از تحریم ها مستثنی شد که این مسئله نشان دهنده موقعیت ویژه و خاص چابهار است و باید از این فرصت باید به نحوی مطلوب استفاده کرد.

وی ادامه داد: بندرچابهار با توجه به موقعیت جغرافیایی خاص خود استعداد بالایی برای توسعه و سرمایه‌گذاری دارد و می‌تواند ارتباط معناداری از حیث اقتصادی با کشورهای حوزه CIS و هند برقرار کند.

رییس اتاق بازرگانی ایران وهند با بیان اینکه سواحل مکران می‌تواند در آبادانی و رونق اقتصادی نقش بسزایی ایفا کند، خاطرنشان کرد: باید از ظرفیت ویژه ارتباطی سواحل مکران و بندر چابهار به بهترین شکل استفاده کرد و در این رابطه قراردادی با هندی‌ها به منظور ساخت اسکله در بندر چابهار مدنظر قرار گرفته که پیشرفت قابل ملاحظه‌ای نیز داشته است و آینده خوبی بین بنادر منطقه دارد و می‌تواند به یک بندر بین‌المللی در دریای عمان تبدیل شود.

جمیلی افزود: تمامی مسوولان ایرانی و هندی به اهمیت بندرچابهار واقف هستند و بازدید سفیر هند از بندرچابهار نمایانگر تلاش جدی برای رشد و توسعه این بندر است و به طور حتم پیشرفت آن، تامین منافع اقتصادی هندی‌ها را نیز به دنبال دارد.

وی با تاکید بر اهمیت مباحث ترانزیتی به منظور استفاده از ظرفیت‌های اقتصادی بندر چابهار، گفت: چابهار از موقعیتی برخوردار است که باید به توسعه ترانزیتی آن توجه جدی داشت و در صورت ترانزیت ریلی و جاده ای می‌تواند درآمدی پایدار را برای ایران و هند رقم بزند و در شرایط تحریم به دور زدن تحریم‌ها کند، به همین دلیل نیز دسترسی ریلی به این بندر مسئله‌ای است که هرچه سریع‌تر باید در دستور کار قرار گیرد.

رییس اتاق بازرگانی ایران و هند با اشاره به اینکه بندر چابهار در برهه زمانی فعلی می‌تواند عملکرد بهتری نسبت به سایر بنادر کشور داشته باشد، تاکید کرد: این بندر نیازمند اتصال ‌راه‌آهن است و در طرح‌های دولت برنامه جامعی به این منظور تعریف شده است و می‌تواند نقش بسزایی در فعال‌ کردن بندر داشته باشد و با رشد ترانزیت به رشد اقتصادی کشور کمک شایانی کند.

منبع: سازمان بنادر و دریانوردی