07:13

1403/07/24

پایگاه خبری تخصصی صنایع، معادن و فولاد کشور

رئیس‌جمهور آمریکا در سازمان ملل:تحریم‌ها علیه ایران رفع نمی‌شوند

ترامپ گفت: ما بعد از برجام، تحریم‌های اقتصادی شدیدی علیه این کشور اعمال کرده‌ایم. رژیم با امید به رها کردن خودش از زیر فشار تحریم‌ها به تشدید خشونت و ستیزه‌جویی‌های بدون تحریک قبلی روی آورده است.

به گزارش آژانس رویدادهای مهم صنعت ” آوای صنعت ”،   رئیس‌جمهور آمریکا سه‌شنبه در هفتاد و چهارمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد ایران را به انجام «رفتارهای تهدیدآمیز» متهم کرد و گفت تا وقتی که این رفتارها ادامه دارند تحریم‌ها رفع نمی‌شوند.

  «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا امروز در هفتاد و چهارمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد سخنرانی کرد.

ترامپ گفت که از زمان حضور در کاخ سفید به عنوان رئیس‌جمهور آمریکا دو و نیم تریلیون دلار برای تقویت ارتش هزینه کرده است.

او در بخشی از این سخنرانی گفت: «آینده متعلق به طرفداران جهانی شدن نیست، آینده متعلق به وطن‌دوستان است.»

ترامپ در این سخنرانی درباره دستاوردهای ادعایی خودش در داخل آمریکا هم صحبت کرد و گفت که میزان بیکاری در کشورش کاهش یافته است.

رئیس‌جمهور آمریکا همچنین بار دیگر خاطرنشان کرد متحدان این کشور بایستی سهم خودشان از مسائل دفاعی را پرداخت کنند.

ترامپ در این سخنرانی ایران را «کشور پیشگام در حمایت از تروریسم» خواند و مدعی شد که ایران یکی از «بزرگترین چالش‌ها» را برای ملل صلح‌دوست دنیا ایجاد کرده است.

او گفت: «یکی از بزرگترین تهدیدهای امنیتی پیش روی ملل صلح‌دوست، رژیم سرکوبگر ایران است. کارنامه این رژیم در مرگ و نابودی برای همه ما شناخته شده است.»

وی اضافه کرد: «ایران نه تنها کشور پیشرو در حمایت دولتی از تروریسم است بلکه سران ایران در حال شعله‌ور کردن آتش جنگ‌های غم‌انگیز در سوریه و یمن هستند.»

ترامپ همچنین مدعی شد که ایران به دنبال دستیابی به سلاح هسته‌ای است. او گفت: «هرگز نباید اجازه داد این اتفاق بیفتد. من برای متوقف کردن مسیر حرکت ایران به سمت سلاح‌های هسته‌ای، ایالات متحده را از توافق هسته‌ای وحشتناک ایران خارج کردم. زمان کمی از این توافق مانده و این توافق، اجازه بازرسی از سایت‌های مهم را نمی‌داد و موشک‌های بالیستیک را در بر نمی‌گرفت.»

ترامپ گفت: «ما بعد از برجام، تحریم‌های اقتصادی شدیدی علیه این کشور اعمال کرده‌ایم. رژیم با امید به رها کردن خودش از زیر فشار تحریم‌ها به تشدید خشونت و ستیزه‌جویی‌های بدون تحریک قبلی روی آورده است.»

رئیس‌جمهور آمریکا گفت که کشورش در واکنش به حمله ایران به تأسیسات نفت عربستان سعودی اقدام به اعمال «شدیدترین تحریم‌ها» علیه بانک مرکزی و صندوق توسعه ملی این کشور کرد.

وی اضافه کرد: «همه کشورها وظیفه دارند اقدام کنند. هیچ کشور مسئول نباید از خونریزی‌های ایران حمایت مالی کند. تا زمانی که رفتارهای تهدیدآمیز ایران ادامه داشته باشد، تحریم‌ها رفع نمی‌شوند و تشدید می‌شوند.»

ترامپ در بخش دیگری از سخنانش گفت: «آمریکا آماده دوستی با همه کسانی است که حقیقتاً به دنبال دستیابی به صلح و احترام هستند. بسیاری از نزدیک‌ترین دوستان امروز آمریکا، زمانی بزرگترین دشمن ما بودند. ایالات متحده هیچگاه اعتقادی به دشمنان دائمی نداشته است. ما شریک می‌خواهیم نه دشمن. آمریکا می‌داند در حالی که همه می‌توانند جنگ بیفروزند، فقط شجاع‌ترین‌ها می‌توانند دنبال صلح باشند.»

ترامپ بخشی از سخنانش را هم به انتقاد از چین اختصاص داد. او گفت: «آمریکا بعد از ورود چین به سازمان تجارت جهانی ۶۰ هزار کارخانه‌اش را از دست داد. این اتفاق برای همه کشورهای دیگر در سراسر دنیا اتفاق می‌افتد. سازمان تجارت جهانی نیازمند تغییرات شگرفی است. نباید به دومین اقتصاد بزرگ دنیا اجازه داده شود برای بازی دادن سیستم خودش را کشور در حال توسعه اعلام کند.»

ترامپ گفت: «سال‌ها بود که این رفتارهای نامناسب تحمل و یا حتی تشویق می‌شد. جهانی شدن فشاری روی سران کشورهای دنیا وارد کرده و آنها را وادار می کرد منافع ملی خودشان را نادیده بگیرند. تا آنجا که به آمریکا مربوط می‌شود، آن روزها سر آمده‌اند.»

وی ادامه داد: «برای مقابله با این روش‌های غیرمنصفانه من تعرفه‌های هنگفتی روی بیش از ۵۰۰ میلیارد دلار کالاهای ساخت چین اعمال کردم. در نتیجه این تعرفه‌ها، زنجیره‌های تأمین به سوی آمریکا و سایر کشورها برگشته‌اند و میلیادها دلار پول به خزانه‌داری ما پرداخت شده است.»

ترامپ گفت: «مردم آمریکا کاملاً به بازگرداندن توازن به رابطه ما با چین متعهد هستند. امیدواریم بتوانیم به توافقی دست پیدا کنیم که برای هر دو کشور سودمند باشد، ولی همان‌طور که روشن کرده‌ام من توافقی که برای مردم آمریکا بد باشد را نخواهم پذیرفت.»

ترامپ اضافه کرد: «همزمان با تلاش برای ثبات بخشیدن به رابطه‌مان، اوضاع در هنگ‌کنگ را به دقت تحت نظر داریم.»ش