06:02

1403/09/16

پایگاه خبری تخصصی صنایع، معادن و فولاد کشور

ایمن سازی خط لوله 16 اینچ مسیر قزوین – رودبار

با تقویت مسیر خط لولۀ 16 اینچ قزوین  رودبار که از عرض رودخانه سپیدرود می گذرد ، ضريب ايمني و پايداري عمليات انتقال فرآورده هاي نفتي افزايش يافت.

به گزارش آژانس رویدادهای مهم صنعت ” آوای صنعت ”، مهدی زارع کارشناس نگهداری و تعمیرات خط در اینباره گفت : عملیات ایمن سازی این خط که در محور امام زاده هاشم به رشت قرار دارد به منظور بالا بردن سطح ایمنی و جلوگیری از نشتی احتمالی مواد در دستور کار قرار گرفت.

وی در تشریح این عملیات گفت : با توجه به عبور خط لوله مذکور از عرض رودخانه و دبی بالای این گذرگاهِ آبی که امکان شکست خط و تبعات ناشی از آن را می توانست در پی داشته باشد ، همکاران تلاشگر این مجموعه با هدف پیشگیری از خطرات احتمالی ، نسبت به ایمن سازی آن، همت گماشتند .

وی تصریح کرد : از آنجائی که احتمال شکستن و خم شدن لوله در محدوده فوق الذکر دور از انتظار نبوده ، از این رو رعایت و حفظ ایمنی لوله ها از اهمیت بسیار بالائی برخوردار بود که باید توجه ویژه ای به آن می شد.

وی با اشاره به اینکه هر ساله به دلیل سیلاب های فصلی ، لولۀ زیرگذر و روگذر در این نقطه در معرض تهدید قرار می گیرد تأکید کرد : در سال گذشته به علت سیلابهای متعدد و حجیم ، میزان خسارتها بیشتر بود که بر همین اساس اقدامات ایمن سازی از سوی واحدهای تعمیرات خط ، ترابری ، ساختمان و تعمیرات عمومی منطقه بیش از گذشته افزایش یافت .

زارع در خصوص نحوه انجام این عملیات گفت: با استفاده از روش پایل کوبی ، چکش هوائی ، کمپرسور و به کمک لوله های نگهدارنده عمودی 8 اینچ برای مهار لوله و تقویت آن در برابر جریان آب رودخانه ضمن رعایت و به کارگیری نکات ایمنی، تمهیدات خاصی برای اجرای درست و حساب شده اتخاذ شد تا با موفقیت به مرحلۀ اجرا در آید .

وی اظهار داشت : منطقه تهران تا کنون گامهای موثری در جهت حفظ محیط زیست برداشته و ایمن سازی لوله ها و جلوگیری از نشتی ها از این جهت حائز اهمیت است که در صورت وجود نشتی ، آبهای زیرزمینی آبستن خطراتی همچون آلودگی شده و موجب آسیب رسانی به محیط زیست می شود .

زارع خاطرنشان ساخت : این طرح با هدف ارتقای ایمنی و جلوگیری از آسیب های زیست محیطی و هدر رفت انرژی به عنوان سرمایه ملی انجام می شود و بر اساس یک برنامه زمان بندی سالیانه و بنا به ضرورت و بررسی خطوط انتقال نفت در منطقه به اجرا در آمده است .

منبع: شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران