آمریکا قصد دارد روسیه را از حق آن بر مسیر دریای شمال که در آبهای قطب شمال و منطقه اقتصادی انحصاری روسیه قرار دارد، محروم کند.
به گزارش ” آوای صنعت ”، آمریکا قصد دارد روسیه را از حق آن بر مسیر دریای شمال که در آبهای قطب شمال و منطقه اقتصادی انحصاری روسیه قرار دارد، محروم کند.
گزارشهای رسانهها نشان میدهد واشنگتن عقیده دارد مسیر دریای شمال باید برای تمام دنیا باز باشد نه فقط برای روسیه.
زولان میلوسویچ روزنامهنگار در مجله پکت نوشت:« مقامات آمریکا ناگهان ماده 234 کنوانسیون سازمان ملل را در مورد قانون این دریا فراموش کرده اند. طبق این ماده حق استفاده از دریای شمال برای روسیه حفظ می شود چون در آب های داخلی این کشور قرار دارد و کانادا هم حق عبور از شمال غرب این مسیر دریایی را دارد».
وی اضافه کرد:« آمریکاییها طوری این مسئله را بیان کرده اند که انگار روسیه ادعای مالکیت چیزی را کرده که متعلق به آن نیست و استراتژی آن اطمینان از دریانوردی آزاد در مناطق مورد بحث این دریا است».
دونالد ترامپ گفته بود که واشنگتن قصد خرید گرینلند را دارد. به گفته ریچارد اسپتسر، سخنگوی نیروی دریایی آمریکا : « وظیفه نیروی دریایی آمریکا در حال حاضر افزایش قدرت در بنادر نظامی استراتژیک جدید در منطقه و توسعه حضور نظامی در آلاسکا است».
واشنگتن در ماه می به طور واضح به کانادا گفت که باید حق خود در مورد مسیر شمال غرب قطب شمال را فراموش کند. آمریکا همچنین از چین خواست ایستگاه های تحقیقاتی خود را در نروژ و ایسلند ببندد و سرمایه گذاری در زیرساخت های مسیر دریای شمال را متوقف کند.
طبق گفته میلوسویچ : « مسیر دریای شمال از آن جهت برای آمریکا اهمیت دارد که ابزاری برای فشار بر روسیه است. این مسیر نه تنها یک مسیر لجستیکی بین المللی بلکه یک شاهرگ حمل و نقل داخلی نیز هست».
مسیر دریای شمال در کل طول شمال روسیه و مناطق خاور دور کشیده شده و انتظار میرود یک مسیر تجاری اصلی برای انتقال کالا بین اروپا و آسیا باشد.
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه گفت این مسیر میتواند کلید توسعه مناطق قطبی روسیه از خاور دور باشد. به گفته پوتین هدف روسیه تبدیل این مسیر به یک شاهرگ حمل و نقل جهانی و افزایش حمل و نقل کالا تا 80 میلیون تن در سال است. کشتی هایی که از این مسیر عبور می کند، اساساً گاز طبیعی مایع، نفت و زغال سنگ حمل خواهند کرد.
این مسیر قطبی که از شرق آسیا تا اروپا کشیده شده، زمان حمل و نقل را در مقایسه با مسیر های قدیمی از طریق کانال های سوئز و پاناما نصف خواهد کرد. در زمان شوروی سابق از این مسیر بیشتر برای عرضه کالا به زیستگاه های قطبی استفاده می شد.
در 1991، مسیر دریای شمال برای کشتیرانی بینالمللی باز شد. سال گذشته پوتین گفت کشتی های حامل پرچم روسیه حق انحصاری حمل و نقل نفت و گاز را در طول این مسیر دارند.
منبع:راشاتودی